In Antwerpen is een deel van een basisschool in aanbouw ingestort, samen met een bouwsteiger. Bij het ongeluk is zeker een bouwvakker om het leven gekomen. Hij ligt nog onder het puin.

Vier personen verkeren in levensgevaar en vier anderen raakten zwaargewond, zeggen de hulpdiensten. Er worden nog vijf mensen vermist. Vier daarvan zijn Portugezen, zegt hun bouwbedrijf tegen de Gazet van Antwerpen. De mannen werkten aan de gevel en stonden op de steiger toen die instortte.

Dit zijn eerste beelden van de Belgische nieuwssite VRTNWS:

Eerste beelden van ingestorte school in aanbouw in Antwerpen

Het ongeluk gebeurde in Nieuw Zuid, een nieuwe wijk langs de Scheldekaaien waar veel gebouwd wordt. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd en of er fouten zijn gemaakt bij de bouw van het schoolgebouw dat op 1 september de deuren zou openen.

In Belgische media zeggen buurtbewoners dat er hard gewerkt werd om die datum te halen. In het ingestorte gebouw, KUUB genaamd, zouden twee basisscholen en een sportschool gehuisvest worden.

Reddingshonden

De brandweer kan nog niet overal in het pand op zoek naar slachtoffers. Het zoeken naar de vermiste bouwvakkers gebeurt met reddingshonden en een drone die beelden van bovenaf maakt.

De Antwerpse burgemeester Bart de Wever roept mensen op om niet te komen kijken.

STER reclame