Wessel Keemink baalt FIVB

De Nederlandse volleyballers hebben in de Nations League tegen de Verenigde Staten hun tiende nederlaag in twaalf duels geleden. Toch kreeg de VS, winnaar van olympisch brons in 2016 en WK-brons in 2018, de zege niet cadeau van Oranje: 21-25, 25-17, 23-25, 25-15, 15-13.

Bij Nederland kreeg topscorer Nimir Abdelaziz een dagje rust. De Amerikanen, die zich in tegenstelling tot de Nederlandse ploeg wel geplaatst hebben voor de Olympische Spelen, dachten het varkentje wel eventjes te wassen zonder de vedette aan de andere kant van het net. Daarmee kwamen ze bedrogen uit.

Oranje speelde bij vlagen uitstekend en een stunt leek in de beslissende set nabij. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza leidde daarin met 12-9 en 13-11, maar dankzij een gelukkige netbal en sterk opslaan van Anderson voorkwam de VS een afgang.

De bondscoach van Nederland, Roberto Piazza FIVB

Ondanks dat Abdelaziz de hele wedstrijd op de bank bleef, is de diagonaal nog wel topscorer van de Nations League met 247 punten.

Nog drie duels

De Nederlandse mannen spelen nog drie wedstrijden in Rimini. Maandag is Canada de volgende tegenstander in het landentoernooi. Daarna volgen nog duels met Servië en Australië.

Na vijftien speelronden gaan de nummers 1 tot en met 4 door naar de halve finales. Nederland staat na twaalf duels vijftiende en kan zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde.

STER reclame