Tijdschrift Viva Viva

Teleurgestelde berichten op het Viva-forum nadat hoofdredacteur Debby Gerritsen eerder vandaag bekendmaakte dat het tijdschrift Viva en ook de aanverwante merken ermee stoppen. "Ik kom hier meer dan de helft van mijn leven, ik kan het me niet voorstellen", reageert een van de forumbezoekers.

"Jemig zeg. Dat wordt flink afkicken", zegt een ander. "Ik zit hier ook al een jaar of 11 op en heb zoveel geleerd van het forum. Zoveel mooie mensen ontmoet. Ik baal er echt enorm van." Sommige gebruikers lijken het echt niet te kunnen geloven: "WAT? 1 april is al 2,5 maand voorbij hoor!"

Hoofdredacteur Debby Gerritsen noemt het forum in een post op het platform "een ontmoetingsplek die rijk is aan zoveel bijzondere topics". Volgens Gerritsen zijn er vriendschappen gesloten en relaties opgebloeid. "Ook zijn er talloze grappige, ontroerende, emotionele en pittige gesprekken en discussies gevoerd."

'RIP Viva'

Dat bevestigt ook Margje, die op Twitter haar ervaring met het Viva Forum deelt. "Via het forum leerde ik 17 jaar geleden een groep van 13 vrouwen kennen die later offline vriendinnen werden", schrijft ze. "We vierden elkaars huwelijken, stonden samen huilend bij begrafenissen van geliefden, zien elkaars kinderen opgroeien, vinden elkaar voor advies en steun. RIP Viva."

Op het Viva Forum worden herinneringen gedeeld Viva

Ook Anne en Jools vinden het jammer dat Viva ermee stopt. "Raar hè, ik heb er twee vriendinnen leren kennen en fijne digitale contacten. Heel jammer." "Niiieeeet?!", schrijft Jools. "Ik vond de Viva altijd zoveel toffer dan de Fancy, Popfoto, en later de Flair. Wat jammer!"

En ook voor Angelique heeft het forum veel betekend:

Uitgever DPG Media zet een punt achter het iconische vrouwenplatform vanwege de sterke daling in oplage en bereik. DPG gaat zich richten op de succesvollere tijdschriften voor vrouwen, waaronder Libelle en Flair.

Voor hoofdredacteur Gerritsen is het een emotioneel moment. "Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft Viva echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw. Daar ben ik enorm trots op en ik kijk terug op een prachtige periode", zegt ze. "Het doet mij, ons team, alle freelancers en onze fans pijn om het licht uit te moeten doen."

Laatste editie

Viva is al bijna 50 jaar een tijdschrift voor jonge vrouwen. Het blad verscheen op 7 oktober 1972 voor het eerst, als opvolger van het vrouwenblad Eva. Met Viva werd een progressiever tijdschrift in de markt gezet, waarin verhalen over werk, seks en relaties de revue passeerden, afgewisseld met mode- en reisreportages.

Sinds 2004 heeft Viva ook een eigen forum, waar vooral vrouwen bij elkaar kwamen om verhalen te delen, discussies te voeren en om advies te vragen. Veel van hen doen dat anoniem, onder een schuilnaam.

Eind juli wordt de laatste editie van de Viva uitgegeven. Het forum stopt definitief op 2 augustus.

STER reclame