In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Hoofdgebouw vakantiepark Beekse Bergen door brand verwoest

Een grote brand heeft het hoofdgebouw van het vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek verwoest. De brand was het gevolg van een gaslek dat vermoedelijk ontstond bij werkzaamheden. Niemand raakte gewond.

Het pand is volledig verwoest. Daarom werd vanochtend besloten niet meer te blussen en het uit te laten branden. Inmiddels is begonnen met afblussen.

Bekijk hier beelden van de brand:

Brand in vakantiepark Beekse Bergen

Het vakantiepark ligt naast Safaripark Beekse Bergen. In het gebouw zaten onder meer een restaurant en een zwembad. Het vuur brak rond 09.00 uur uit in het restaurant, waar vermoedelijk een steekvlam ontstond.

Bekijk hier dronebeelden van de brand en het blussen:

Dronebeelden van de verwoestende brand in Beekse Bergen

Het park is niet ontruimd. De wind staat niet in de richting van de huisjes. Wel zijn er meldingen van stankoverlast gekomen uit onder meer Goirle en Moergestel. Het advies aan omwonenden is om deuren en ramen te sluiten.

De dieren in het even verderop gelegen dierenpark zijn niet in gevaar. Dat is ook gewoon open voor publiek.

Ondanks dat voorzieningen als de restaurants en winkels zijn afgebrand, blijft het park open, aldus de directeur:

'Restaurants waren net gerenoveerd, nu allemaal verwoest'

Er zijn geen chemicaliën vrijgekomen bij de brand. "Een zwembad slaat chloor- en zwavelzuur op. Dat zijn zwaar giftige en bijtende stoffen. Daarom zijn speciale meetteams en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen Omroep Brabant.

De brandweer heeft meerdere voertuigen, eenheden en een hoogwerker ingezet. Ook wordt er extra water aangevoerd. Netbeheerder Enexis is op de hoogte gesteld van het gaslek.

Dieren tijdelijk naar binnen

"Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Heel verdrietig", zegt directeur Dirk Lips van Libéma, waar de Beekse Bergen onderdeel van zijn. "Het belangrijkste is dat er geen slachtoffers zijn gevallen." Het park wil zo snel mogelijk tijdelijke voorzieningen voor de gasten inrichten.

Uit voorzorg zijn een aantal dieren naar binnen gehaald vanwege de rook. "Onze dierenverzorgers zijn onmiddellijk naar de dieren gegaan toen de brand uitbrak. Maar dieren raken over het algemeen niet in de stress van rook."

Vakantiegangers zijn geschrokken. "We hoorden veel glasgerinkel en het geluid van het instorten van het gebouw", zegt een van hen tegen de regionale omroep. "Ik blijf met de kinderen binnen, maar mijn man is nu weer even kijken bij de brand. Vooral mijn dochter vindt het heel spannend."

"We zouden er vanavond gaan eten", zegt een andere vakantieganger. "En morgen stond een dagje zwembad gepland. Nu moeten we even kijken, maar we vermaken ons toch wel. Mijn zoontje vindt het vooral heel zielig voor het restaurant."

Advertentie via Ster.nl