AT5

Twee tieners zijn vrijdagmiddag van het dak van een woning in Amsterdam-West gevallen. De jongen en het meisje hebben de val niet overleefd.

Het gaat om twee leerlingen van het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam-Zuid. Roman en Joara waren net geslaagd voor hun havo-examen. "We zijn als school geschokt en intens verdrietig. Ook voor veel van onze leerlingen zal dit een aangrijpend bericht zijn", schrijft de school in een verklaring.

De slachtoffers vielen rond 17.00 uur van de woning aan de Groen van Prinstererstraat. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Nabestaanden zeggen tegen AT5 dat Joara en Roman op de rand van een dakterras zaten. Daar ging het door een nog onduidelijke oorzaak mis.

Geen misdrijf

De politie spreekt van "een zeer verdrietige zaak" en doet onderzoek naar de toedracht. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf.

Het St. Nicolaaslyceum heeft vanochtend stilgestaan bij het plotselinge overlijden van de twee leerlingen, meldt NH Nieuws. De school heeft een ruimte ingericht waar leerlingen in stilte bij elkaar kunnen komen. Ook zijn leerlingenbegeleiders, docenten en andere personeelsleden beschikbaar voor een gesprek.

STER reclame