EK voetbal

Wales en Zwitserland hebben in hun eerste EK-duel de punten gedeeld. In Bakoe eindigde het tweede duel in groep A in 1-1. In dezelfde groep won Italië vrijdagavond de openingswedstrijd van het EK met 3-0 van Turkije.

Bekijk de samenvatting van Wales-Zwitserland Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Zwitsers, die alleen op het vorige EK de groepsfase overleefden, hadden voor de rust meer balbezit, maar dat leverde amper gevaar op. Haris Seferovic probeerde het zonder succes van afstand en schoot net voor rust in kansrijke positie over.

Van dichtbij zorgden Kevin Mbabu, Fabian Schär (subtiel hakje) en Manuel Akanji voor dreiging.

Het behoedzame Wales, dat in 2016 als debutant tot de halve finales reikte, loerde op counters via de vleugelspelers Daniel James en Gareth Bale, de ster van de Britse ploeg. Het was dicht bij succes via Kieffer Moore, wiens kopbal door doelman Yann Sommer over de lat werd getikt.

Startblokken

Na rust schoot Zwitserland uit de startblokken en daarbij speelde Breel Embolo de hoofdrol. De geboren Kameroener brak door, stuitte op doelman Danny Ward, maar uit de daaropvolgende hoekschop van Xherdan Shaqiri kopte hij bij de tweede paal raak.

Bekijk in de carrousel hieronder beide doelpunten van Zwitserland en Wales.

Wales zag zich gedwongen af te stappen van zijn behoudende tactiek, maar moest verdedigend alert blijven, want vooral Embolo zorgde regelmatig voor dreiging.

De Welshmen kwamen op 1-1 door Moore, die na een kort genomen hoekschop raak kopte uit een prima pass van Joe Morrell.

In de slotfase roken de Zwitsers nog aan de 2-1 via Embolo en Mario Gavranovic, die ook een treffer (na tussenkomst van de VAR) afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

Woensdag: Zwitsers tegen Italianen

Zwitserland neemt het woensdagavond in de tweede groepswedstrijd in Rome op tegen Italië (21.00 uur). Wales blijft in Bakoe en speelt om 18.00 uur tegen Turkije.

De statistieken bij Wales-Zwitserland

STER reclame