ANP
NOS Nieuws

Aangifte tegen topambtenaren vanwege mogelijke meineed

Een advocaat van gedupeerde toeslagenouders gaat aangifte doen tegen drie (oud-)topambtenaren van het ministerie van Financiën wegens meineed. Zij zouden tegenover de Tweede Kamer hebben gelogen over wat zij over een bepaalde memo wisten.

Vanochtend meldden Trouw en RTL Nieuws dat de twee hoogste ambtenaren van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën wisten van de geheimgehouden memo over de toeslagenaffaire, maar dit ontkenden in hun verhoren onder ede voor de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.

Voormalige baas van de Belastingdienst Jaap Uijlenbroek zei in zijn verhoor dat hij de memo "op geen enkele manier" kende. De toenmalige hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën Manon Leijten zei dat zij zich niet kon herinneren de memo te hebben gelezen.

'Voorbeeld stellen'

"Het kan niet, dat ze dit zich niet meer kunnen herinneren", zei letselschadespecialist Orlando Kadir in het NPO Radio 1-programma Humberto. Hij vertegenwoordigt honderden ouders.

Maandag gaat hij aangifte doen bij de politie. Hij zegt dat ook directeur Toeslagen Agaath Cleyndert heeft gelogen en doet dus ook tegen haar aangifte. "Hier moet een voorbeeld gesteld worden. Dit kan niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl