De verdachte in de rechtbank PA Images

De dood van twee zussen in een park in Wembley vorig jaar was een mensenoffer om een loterij te winnen, betogen aanklagers in een geruchtmakende zaak in het Verenigd Koninkrijk. In het huis van de verdachte is volgens het Openbaar Ministerie een handgeschreven contract met een demon gevonden waarin een bloedoffer voor een winnend ticket wordt beloofd.

De 46-jarige Bibaa Henry vierde vorig jaar juni haar verjaardag in het park met vrienden en haar 27-jarige zus Nicole Smallman. De twee zussen bleven na afloop achter om nog foto's te maken met ledlampjes. Diep in de nacht werden ze slachtoffer van een mesaanval.

Foto die de zussen vlak voor hun dood namen Met Police

Hun lichamen werden de volgende ochtend door familieleden in de bosjes van het park gevonden. De oudste zus was acht keer gestoken, de jongste 28 keer.

De zaak veroorzaakte veel beroering omdat de familie stelde dat de politie weinig geïnteresseerd was in de verdwijning van de twee zwarte vrouwen. Bovendien werden twee agenten berispt omdat ze selfies op de plaats delict hadden genomen en gedeeld.

Ondertekend in bloed

Een jongen van 18 werd een maand na de moord opgepakt. Hij had volgens de politie een messenset gekocht waarmee de moord gepleegd kon zijn. Ook was hij te zien op bewakingsbeelden rond het park, werd zijn dna-materiaal daar gevonden en had hij zich een dag later met snijwonden bij het ziekenhuis gemeld.

De verdachte houdt vol onschuldig te zijn, hoewel bij een huiszoeking het contract met de demon gevonden werd met zijn vingerafdrukken erop, ondertekend met zijn bloed.

Het lijkt erop dat de demon de overeenkomst niet is nagekomen.

De aanklager over het contract

In het document werden meerdere mensenoffers beloofd als de demon winnende tickets voor de Mega Millions Super Jackpot kon leveren en ervoor kon zorgen dat de moord nooit ontdekt zou worden. In het contract waren enkele loten gevouwen.

"Het lijkt erop dat de demon de overeenkomst niet is nagekomen", zei de aanklager bij het begin van het proces over de moorden. "Niet alleen heeft de verdachte niet de loterij gewonnen, de politie heeft al het bewijs kunnen vinden dat hem met deze moorden in verband brengt."

Het proces zal naar verwachting een maand duren.

De twee slachtoffers, Henry en Smallman Met Police

STER reclame