De brandweer in de Amerikaanse staat California heeft een man gered die twee dagen lang vastzat in een landbouwmachine. Hij was om onduidelijke redenen in het apparaat geklommen en hopeloos klem komen te zitten.

Politieagenten waren afgekomen op een melding van een verlaten auto bij een wijngaard, en zagen een hoedje aan de apparatuur hangen. Bij nader onderzoek ontdekten ze de man in de schacht van een wijngaardventilator, bedoeld om de temperatuur van gewassen op peil te houden.

Volgens een woordvoerder mag de man zich gelukkig prijzen dat een omstander gebeld had, want "dit had veel tragischer kunnen aflopen".

De man kon geen goede verklaring geven hoe hij vast was komen te zitten. Hij vertelde graag oude landbouwmachines te fotograferen, maar volgens de politie was de apparatuur waarin hij vastzat niet oud en had hij "meer methamphetamine dan fotoapparatuur bij zich".

Nadat de brandweer hem had bevrijd werd hij opgenomen in het ziekenhuis voor enkele verwondingen, maar de verwachting is dat hij er niks aan overhoudt. Wel wordt hij aangeklaagd wegens drugsbezit en het betreden van verboden terrein.

Volgens de politiewoordvoerder van Sonoma County valt er een les te trekken uit het incident: "Verstoppertje moet je minstens met twee personen spelen".

STER reclame