NOS NieuwsAangepast

Omroepfusie: Frans Bauer in Wie is de Mol?

Hoe creatief internetters ook nieuwe namen voor de fusieomroep AVRO/TROS aan het bedenken zijn, volgens de hoofdrolspelers zelf zullen ze gewoon hun eigen naam aanhouden. De omroepen zeggen door het kabinet gedwongen te zijn tot deze fusie. De regering wil dat Hilversum 200 miljoen euro bezuinigt door het aantal omroepen terug te brengen. Een onbekend aantal werknemers bij de AVRO en TROS wordt ontslagen.

Geen nieuwe naam dus, maar welke programma's moeten blijven bestaan, en welke hoofdrolspelers van de diverse shows kunnen elders worden ingezet? Op Twitter is het een hot topic. Favorieten zijn Wie is de Mol met Frans Bauer als presentator, Tussen Kunst en Vis en De Grootste Mol van Nederland. In de poll op onze website is vooral Wie is de Mol populair, het spelprogramma op locatie ligt een straatlengte voor op bijvoorbeeld EenVandaag en Koefnoen.

De AVRO en TROS stellen trouwens wel harde eisen bij hun fusie. Ze vinden dat de omroepwet moet worden aangepast en dat er minder kleine publieke omroepen, zoals Powned en WNL moeten worden toegelaten. Ook willen ze dat alleen gefuseerde omroepen budget krijgen en dat omroepen met meer dan 400.000 leden meer zendtijd moeten krijgen. Als aan die eisen niet wordt voldaan, gaat de fusie niet door.

Er gaan al lang geruchten over fusies tussen omroepen. Het samengaan van TROS en AVRO komt als een verrassing, verwacht werd dat de laatste eerder met de NCRV in zee zou gaan. Nu wordt er gespeculeerd over fusies tussen VARA/BNN en KRO/NCRV. NOS-directeur Jan de Jong rekent het even voor. "Dan kunnen Omroep Max, VPRO, EO, NTR en de NOS zelfstandig blijven en zitten we op het door de minister en 'Hilversum' gewenste aantal van acht omroepen."

Door: Michelle enMachteld

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl