NOS NieuwsAangepast

1791 nieuwe besmettingen, gemiddelde blijft dalen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 1791 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 334 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1943 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 33 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 11,1 miljoen prikken gezet. Gisteren zijn er 237.000 vaccinaties gedaan. Naar verwachting worden er deze week ruim 1,4 miljoen prikken gezet.

In de ziekenhuizen is de bezetting in een dag wederom fors afgenomen. Er liggen nu 834 mensen met corona in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er nog 937.

Van hen liggen 304 coronapatiënten op de IC, 17 minder dan gisteren. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 5 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 8 doden per dag, tegen 10 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 62 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 90.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl