2020: Mathieu van der Poel op weg naar de Nederlandse titel op de VAM-berg
NOS Wielrennen

Bij NK voor het eerst weer publiek welkom bij wielerkoers in Nederland

Bij de Nederlandse kampioenschappen wielrennen zijn over anderhalve week tweeduizend toeschouwers per dag welkom. De organisatie van de NK, die worden gehouden rond de VAM-berg in Wijster, heeft de vergunning daarvoor binnen.

De NK zijn het eerste wielerevenement in Nederland in ruim een jaar waar publiek toegankelijk is. Zo werden bij de Amstel Gold Race, half april, toeschouwers nog op grote afstand gehouden met zwarte schermen langs de kant van de weg.

Zwarte schermen in Valkenburg tijdens de Amstel Gold Race

"Het toe mogen laten van wielerfans is in vergelijking met vorig jaar pure winst", zegt Thijs Rondhuis van organisator Courage Events. "De renners zullen weer sfeer ervaren bij het nationale kampioenschap en voor de wielerliefhebbers is dit een mooie gelegenheid om in eigen land weer koers van dichtbij te kunnen bekijken."

De organisatie was in afwachting van de goedkeuring al met de kaartverkoop begonnen. De toeschouwers moeten 15 euro betalen om bij de NK aanwezig te kunnen zijn. Via het programma Testen voor Toegang kunnen ze een gratis test ondergaan.

Op de VAM-berg verdedigen Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen hun nationale titels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl