Nadal heeft het een set lastig met 19-jarig toptalent Sinner Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Italiaanse tennistalenten Jannik Sinner (19) en Lorenzo Musetti (19) wordt een grote toekomst voorspeld en ze hebben zich bij Roland Garros opgewerkt tot publiekslievelingen, maar daar hadden Rafael Nadal en Novak Djokovic geen boodschap aan.

Nadal zette in de achtste finales Sinner de voet dwars met 7-5, 6-3, 6-0 en Djokovic plaatste zich in Parijs voor de kwartfinales ten koste van Musetti. De Serviër had wel zijn handen vol aan de Italiaan, die in de vijfde set geblesseerd moest opgeven. De stand was toen 6-7 (7), 6-7 (2), 6-1, 6-0, 4-0 voor Djokovic.

Musetti, 76ste op de ATP-ranglijst maar met de potentie van een toptienspeler, kwam in de eerste set terug van een break achterstand en bleef kalm in de tiebreak, ondanks een 4-1 achterstand. Ook in de tweede set had hij succes met langzame spinballen op de forehand van de 34-jarige Serviër en een sensatie hing in de lucht.

Andere Djokovic

Plots stond er een andere Djokovic op de baan, scherper en alerter terwijl de 19-jarige Musetti het fysiek steeds lastiger begon te krijgen en uiteindelijk de strijd moest staken.

Djokovic worstelt op Roland Garros met Italiaanse tiener Musetti Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Musetti's landgenoot Sinner maakte het Nadal in de eerste set lastig, maar daarna kwam de Spaanse gravelkoning niet meer in de problemen.

Sinner had de eerste set na een reeks prachtige winners voor het grijpen. Toen hij echter bij 5-3 serveerde voor de set, verloor hij tien punten op rij. Nadal, goed verdedigend zoals altijd, won de set en drukte door, al maakte Sinner in set twee nog wel een dubbele break achterstand goed.

In 2020 begon Sinner in de kwartfinales in Parijs ook goed tegen Nadal. Ook toen serveerde hij voor de eerste set en won Nadal uiteindelijk met 3-0.

Jannik Sinner (op voorgrond) op het Court Philippe Chatrier tegen Rafael Nadal ANP

Nadal neemt het in de volgende ronde op tegen de Argentijn Diego Schwartzman. Djokovic komt in de kwartfinale met de 25-jarige Matteo Berrettini opnieuw een Italiaan tegen.

De andere kwartfinalisten zijn Alexander Zverev, Alejandro Davidovich Fokina, Stefanos Tsitsipas en Daniil Medvedev.

STER reclame