Portugees Oliveira wint tumultueuze MotoGP in Barcelona Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Portugese motorcoureur Miguel Oliveira heeft zijn eerste zege te pakken in de MotoGP. De 26-jarige KTM-coureur was de beste tijdens de Grote Prijs van Catalonië op het circuit van Barcelona.

WK-leider Fabio Quartararo startte voor de vijfde race op rij vanaf poleposition, maar eindigde als vierde, mede door een tijdstraf van drie seconden.

Drie rondes voor het einde sprong het motorpak van de Fransman open en verloor hij zijn borstbeschermer. Door de tijdstraf die hij daarna kreeg, omdat hij ook een bocht had afgesneden, nam de Australiër Jack Miller plek drie van hem over.

In een verder door meer incidenten geplaagde race gingen onder anderen Valentino Rossi en Marc Márquez onderuit. Laatstgenoemde haalde daardoor voor de derde keer op rij de meet niet. Iets wat hem niet eerder overkwam.

Oliveira bleef in Barcelona uiteindelijk de Fransman Johann Zarco net voor. Zarco verkleinde daardoor het gat met Quartararo tot zeventien punten. Er staan nog twaalf races op het programma.

Bendsneyder

Bo Bendsneyder startte in de Moto2-klasse vanaf de derde plek, maar kon zijn positie niet consolideren. De Nederlander kwam uiteindelijk als zesde over de meet. Remy Gardner won de race.

Bendsneyder zesde in Moto2-klasse, Gardner zegeviert Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame