Handballers Aalsmeer delen eerste tik uit in strijd om landstitel

Handballers Aalsmeer winnen eerste finaleduel met Lions om landstitel

De handballers van Aalsmeer hebben de eerste wedstrijd in de play-offs om de landstitel gewonnen. In Sittard won de landskampioen van 2018 en 2019 met 27-23 van Lions.

Lions had dit seizoen als koploper afgesloten en mocht daarom in eigen huis - waar voor het eerst dit seizoen toeschouwers naar binnen mochten - aan de best-of-three-serie beginnen. Het hielp de thuisploeg niet.

Beide ploegen speelden van meet af aan in een hoog tempo. Dat de marge bij rust een punt bedroeg (11-12 in het voordeel van Aalsmeer) was de verdienste van de keepers, die beiden enkele belangrijke reddingen verrichtten.

Aalsmeer was na rust doeltreffender dan de fusieclub uit Limburg, die moeite had openingen te vinden in de defensie van de bezoekers. Steeds weer sloeg Aalsmeer een gaatje van vier, vijf punten, dat Lions maar niet wist te dichten.

Aalsmeer dicht bij derde titel op rij

De finalisten verdeelden de laatste vijf landstitels. Aalsmeer jaagt op een derde titel op rij, nadat het vorige seizoen door de corona-uitbraak voortijdig werd afgebroken. Lions veroverde in 2015, 2016 en 2017 de landstitel.

Het volgende finaleduel is volgende week zaterdag in Aalsmeer. Mocht Lions die winnen, volgt een week later de derde en beslissende wedstrijd in Sittard.