NOS Sport

Engelse topkeepster verrast door op tweede niveau in Tilburg te gaan hockeyen

Het vrouwenteam van hockeyclub Tilburg speelt komend seizoen in de promotieklasse - het tweede niveau in Nederland - maar is er toch in geslaagd een van de beste keepsters ter wereld binnen te halen.

Olympisch kampioene en meer dan honderdvoudig Engels international Maddie Hinch sluit na de Olympische Spelen van Tokio bij de Brabantse club aan.

Nationale grootheid

Hinch werd een nationale grootheid toen ze in 2016 een heldenrol vervulde in de olympische finale tegen Nederland. De Engelse keepster zorgde ervoor dat Oranje in de beslissende shoot-outs geen enkele keer scoorde. Tussen 2016 en 2019 speelde Hinch ook al drie seizoenen in Nederland, voor SCHC. In die jaren werd ze drie keer op rij verkozen tot beste keepster van de wereld.

"Ik heb gekozen voor Tilburg omdat ik toe ben aan clubhockey in een team met potentie en een club met ambitie" zegt Hinch tegen hockey.nl. "Ik kan mijn ervaring meenemen en met de groep de volgende stappen maken."

Maddie Hinch is niet de eerste topspeelster die de weg naar Tilburg weet te vinden. Eerder maakte Oranje-international Ireen van den Assem al bekend Den Bosch komende zomer na elf seizoenen te verruilen voor Tilburg.

Hoofdcoach Ageeth Boomgaardt en assistent-coach Maartje Paumen willen komend seizoen promotie naar de hoofdklasse afdwingen. "De club is er klaar voor, we zijn druk bezig om de nodige stappen te maken", aldus Boomgaardt. "Dat doen we natuurlijk met eigen jeugd, maar dat vraagt ook om gerichte versterking op cruciale posities."

Maddie Hinch is deze week met de nationale ploeg van Engeland actief op de EK hockey in Amstelveen. Alle wedstrijden van Nederland tijdens die EK zijn live te zien op NOS.nl en de NOS-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl