Vreugde bij Jong Portugal na de voorsprong tegen Spanje
NOS Voetbal

Jong Portugal bereikt finale van EK, waarin Duitsland de tegenstander is

Jong Portugal stuit in de finale van het EK onder 21 op Jong Duitsland, dat zich later op de avond ontdeed van Jong Oranje (2-1). De Portugezen bereikten de eindstrijd door Spanje met 1-0 te verslaan.

Jong Portugal had zich in een spectaculair treffen met hun Italiaanse leeftijdsgenoten - 5-3 na verlenging - naar de halve finales gevochten, maar wie tegen de Spanjaarden een nieuw doelpuntenfestijn verwachtte kwam bedrogen uit.

Bekijk de samenvatting van Jong Spanje - Jong Portugal

Kansen werden in het Sloveense Maribor duur betaald. De Spaanse aanvoerder Marc Cucurella was lange tijd het dichtst bij een doelpunt, met een schot van buiten de zestien dat op de paal uiteen spatte, kort na rust.

Spanje drong ook het meest aan, maar tien minuten voor tijd viel de treffer aan de andere kant. Fábio Vieira gaf voor, waarna de Spanjaard Jorge Cuenca de bal via de lat in zijn eigen doel werkte: 0-1.

Het Spaanse slotoffensief dat volgde, leverde nauwelijks gevaar op. Iets dat met het oog op de 80 minuten daarvoor wellicht niet geheel als een verrassing kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl