Teststraat in Bovenkarspel ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2803 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 222 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

NOS

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2822 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 11 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 9,9 miljoen prikken gezet. Gisteren zijn er 168.000 vaccinaties gedaan. Naar verwachting worden er deze week ongeveer een miljoen prikken gezet.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1098 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1189), van wie 394 op de IC (gisteren: 420), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is voor het eerst sinds 18 oktober dat er minder dan vierhonderd coronapatiënten op de Nederlandse IC's liggen.

NOS

Bij het RIVM werden 14 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 9 doden per dag, tegen 13 doden per dag een week eerder.

NOS

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 80 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 107.

STER reclame