NOS NieuwsAangepast

2602 nieuwe besmettingen, weekgemiddelde daalt met 13 procent

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2602 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 99 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt doordat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests nog steeds: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2910 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 13 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1189 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1240), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het aantal covid-patienten in het ziekenhuis is in een week gedaald met 27 procent.

Op de IC liggen nog 420 patiënten (gisteren: 447), precies de helft van het aantal dat op 25 april, de piek van de crisis, op de intensive care lag.

12 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 12 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 10 doden per dag, tegen 13 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 87 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 107.

9,5 miljoen prikken

Tot en met gisteren zijn 9,5 miljoen prikken gezet. De afgelopen week lag het gemiddelde op 135.000 vaccinaties per dag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl