GGD-medewerker bereidt vaccin voor ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2134 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 623 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2968 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 26 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

NOS

Overal in Europa is de trend sterk dalende, als gevolg van het toenemend aantal vaccinaties. Daarbij valt op de Nederland nog altijd relatief veel besmettingen telt vergeleken met andere EU-landen. De drie favoriete vakantielanden van Nederlanders scoren alle duidelijk lager.

NOS

1327 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen bleef de bezetting het voorbije etmaal gelijk. Er liggen nu 1327 mensen met corona in het ziekenhuis, net als gisteren, van wie 477 op de IC (gisteren: 486), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Opmerkelijk is vooral hoe weinig opnames er nog maar zijn op de intensive-careafdelingen. Dat zijn er op de laatste dag van de maand 10, waar dat er op de eerste dag van mei exact zes keer zoveel waren. 10 IC-opnames is ook de 'signaalwaarde' die de rijksoverheid hanteert: daaronder is de epidemie redelijk onder controle.

NOS

In lijn hiermee loopt ook het aantal officiële sterfgevallen steeds verder terug. Bij het RIVM werden ditmaal 2 overleden covid-patiënten gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Gemiddeld registreerde het RIVM de afgelopen zeven dagen 10 doden per dag, tegen 14 doden per dag een week eerder. Het werkelijke aantal overleden ligt hoger; niet iedereen met covid wordt getest.

NOS

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 96 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 116.

STER reclame