NOS NieuwsAangepast

3438 nieuwe besmettingen, ziekenhuisbezetting neemt verder af

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3438 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 446 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3161 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 24 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 9,1 miljoen prikken gezet.

Gisteren zijn er 128.000 mensen gevaccineerd. Naar verwachting worden er deze week ongeveer een miljoen prikken gezet.

Het prikken verloopt in Nederland wel iets langzamer dan in een aantal andere rijke EU-landen, waaronder al onze buurlanden.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1352 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1440), van wie 499 op de IC (gisteren: 521), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal patiënten met corona op de intensive care is in vijf maanden niet zo laag geweest, hoewel de IC-bezetting nog steeds op een hoog niveau ligt.

Bij het RIVM werden 8 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 12 doden per dag, tegen 14 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 104 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 126.

Suriname

Intussen stijgt het aantal besmettingen in Suriname hard. Het kabinet stuurt 'binnen enkele dagen' medische hulpmiddelen naar het land, maakte het demissionaire kabinet vandaag bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl