NOS NieuwsAangepast

RIVM: 3426 nieuwe besmettingen, gemiddelde daling houdt aan

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3426 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 661 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt doordat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests wel: afgelopen week werden gemiddeld 3172 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 30 procent vergeleken met vorige week.

In de ziekenhuizen nam de bezetting opnieuw af. Er liggen nu 1512 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1618), van wie 541 op de IC (gisteren: 559), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Het cijfer in de ziekenhuizen is nu te vergelijken met half oktober. Ook het aantal nieuwe opnames in de ziekenhuizen daalt nu hard: vandaag zijn er 69 gemeld. Voor het eerst sinds het begin van de tweede golf ligt het aantal nieuwe opnames weer onder de 100. Ook het aantal IC-opnames is sindsdien niet zo laag geweest.

Bij het RIVM werden 16 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 10. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 13 doden per dag, tegen 13 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 106 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 132.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl