Er stijgen dikke zwarte rookwolken op
NOS Nieuws

Al dagen brand op containerschip voor de kust van Sri Lanka

Voor de kust van Sri Lanka staat al zes dagen een containerschip in brand. Vermoedelijk is het vuur ontstaan door chemicaliën aan boord van het schip, de MV X-Press Pearl. Dat lag op dat moment te wachten om de haven van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo binnen te gaan.

De brandweer van het land in Zuid-Azië krijgt het vuur niet onder controle, en ook hulp van India heeft tot op heden niet geleid tot het doven van het vuur. Op beelden vanuit de lucht is dikke zwarte rook te zien. Ook zijn er explosies gehoord.

Het schip vervoerde 1486 containers. Volgens de lokale milieubeschermingsdienst MEPA zijn meerdere containers van boord gevallen en gezonken. Ook vaten met de chemische stof salpeterzuur hebben vlam gevat.

Aan boord van het schip waren 25 bemanningsleden, onder wie Filipijnen, Chinezen, Indiërs en Russen. Zij zijn van boord. De uitbater van het schip, X-Press Feeders, heeft uit Europa hulpmiddelen gehaald om het vuur alsnog onder controle te krijgen en zegt mee te werken aan het blussen van de brand.

Olie en containers zijn inmiddels aangespoeld op land:

Enorm containerschip met chemicaliën in brand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl