gemeente Rotterdam
NOS Nieuws

Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam bijna 3 jaar langer dicht

De renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam gaat langer duren dan gedacht. Door een aanpassing van de plannen is de heropening verschoven van februari 2026 naar op zijn vroegst november 2028, heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt.

Het museum is inmiddels twee jaar gesloten en de renovatie die in augustus 2019 begon, zou zeven jaar duren. Maar dat wordt bijna drie jaar meer.

Doordat de plannen zijn aangepast, vallen ook de kosten van de verbouwing hoger uit dan geraamd. Eind vorig jaar werd nog uitgegaan van 223,5 miljoen euro, maar dat wordt minstens 259 miljoen euro. Voor de ontbrekende 35 miljoen euro moeten nog fondsen worden gevonden.

Museumpark

Verder wordt dit jaar onderzocht of naast de renovatie van het gebouw ook het Museumpark kan worden verbeterd en er zijn plannen voor een nieuwe extra toegang tot het park en het museum aan de Westersingel.

De Rotterdamse gemeenteraad moet nog wel toestemming geven voor deze verkenning. Als de raad akkoord gaat, wordt geprobeerd de financiering rond te krijgen. De gemeente en het museum denken dat er door de aanpassingen meer fondsen geïnteresseerd zijn dan in het verleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl