Een GGD-medewerker neemt een coronatest af
NOS Nieuws

RIVM: 2794 besmettingen, verdere daling ziekenhuisbezetting

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2794 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 285 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: afgelopen week werden gemiddeld 3351 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 29 procent vergeleken met vorige week.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 8,6 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

Gisteren zijn er 101.000 vaccinaties gedaan. Naar verwachting worden er deze week ongeveer een miljoen prikken gezet.

1618 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 1618 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1681), van wie 559 op de IC (gisteren: 579), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

10 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 10 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 13. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 13 doden per dag, tegen 13 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen voor ouderen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 106 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 134.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl