Kiki Bertens in actie op Roland Garros in 2020.
NOS SportAangepast

Bertens reist ondanks fysieke klachten af naar Parijs: 'Trainingen gaan goed'

Tennisster Kiki Bertens doet mee aan Roland Garros. De 29-jarige Westlandse kwam de afgelopen weken niet in actie op de WTA-tour vanwege fysieke problemen. Volgens haar coach Elise Tamaëla is Bertens nu klaar om weer te gaan spelen.

"De trainingen gaan goed, dus ze gaat spelen", aldus Tamaëla, die donderdag met Bertens naar Parijs reist voor het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Roland Garros begint volgende week. De beste tennisster van Nederland had de laatste tijd nog steeds last van de achillespees waar ze zich eind vorig jaar aan liet opereren. Bertens maakte in maart haar rentree na die operatie, maar wist pas twee partijen te winnen.

In april spraken we met Bertens over de worsteling die ze doormaakte na haar operatie.

Bertens worstelt: 'Iedereen is negatief en dat moeten ze vooral lekker zijn'

Begin deze maand kwam ze voor het laatst in actie bij het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster - in 2019 schreef ze het toernooi op haar naam - verloor in de tweede ronde van de Russin Veronika Koedermetova. Daarna meldde Bertens zich af voor de WTA-evenementen van Rome en Belgrado.

Op de wereldranglijst is ze uit de toptien verdwenen. Bertens staat nu op de zeventiende plaats.

2016: Bertens straalt op Roland Garros

In 2016 beleefde Bertens het hoogtepunt uit haar loopbaan door in Parijs de halve finales te halen. Nadat ze onder meer Angelique Kerber (destijds de nummer 3 van de wereld) had uitgeschakeld, boog ze - geplaagd door een kuitblessure - uiteindelijk het hoofd voor Serena Williams.

Vorig jaar strandde Bertens op Roland Garros in de vierde ronde.

Roland Garros 2016: De zegetocht van Bertens op muziek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl