Coronatest in Groningen ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3471 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 268 meer dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist sterk: afgelopen week werden gemiddeld 4036 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 26 procent minder dan een week eerder.

NOS

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 8,2 miljoen prikken gezet.

In de ziekenhuizen nam de bezetting verder af. Er liggen nu 1714 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1731), van wie 610 op de IC (gisteren: 602), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

Het aantal covid-patënten in het ziekenhuis is in een week tijd met 20 procent afgenomen. In vergelijking met de piekzetting eind april is de afname al 36 procent.

8 covid-patiënten overleden

Bij het RIVM werden 8 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 19. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 14 doden per dag, tegen 18 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

NOS

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen voor ouderen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 127 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 142. De snelle daling die in januari werd ingezet is inmiddels in een lager tempo gekomen.

NOS

STER reclame