Voor het eerst in maanden lijkt er een teken van leven te zijn van prinses Sheikha Latifa, de verdwenen dochter van de emir van Dubai. De 35-jarige zou te zien zijn op twee foto's op sociale media tijdens een recent horecabezoek in het emiraat. Ze probeerde Dubai in 2018 te ontvluchten.

In februari doken er video's op van Latifa waarin ze zegt dat ze wordt gegijzeld door haar familie en vreest voor haar leven. Vorige maand zei de VN dat de Verenigde Arabische Emiraten geen overtuigend bewijs hebben geleverd dat de prinses nog leeft.

Des te opvallender is het dat er nu op Instagram foto's van haar lijken te zijn gedeeld. De eerste afbeelding werd twee dagen geleden geplaatst, de tweede gisteren. Het account is van een voormalig medewerker van de Britse koninklijke marine. De Britse pers kan de foto's niet verifiëren. Wel zegt een vriendin van de prinses tegen de BBC dat Latifa inderdaad de persoon op de afbeeldingen is.

De vrouw in het midden zou prinses Latifa zijn Instagrampagina shinnybryn

Op de eerste foto lijkt Latifa in een winkelcentrum te zitten in Dubai. Op de achtergrond is reclame te zien voor een film die op 13 mei in première ging in Dubai. De tweede afbeelding is volgens de omschrijving genomen in een restaurant tegenover de iconische wolkenkrabber Burj Khalifa.

De koninklijke familie heeft de aantijgingen van de prinses altijd ontkend. Nadat de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties in februari om opheldering had gevraagd, reageerde de familie via een verklaring. Daarin stond dat "er thuis voor de prinses wordt gezorgd door haar familie met ondersteuning van medische deskundigen". Ook zou het steeds beter met haar gaan: "We hebben goede hoop dat ze op het juiste moment weer in de openbaarheid terugkeert."

Gewapende commando's

Latifa was drie jaar geleden het land ontvlucht. Ze was per boot naar India gevaren. Daar werd de prinses voor de kust door gewapende commando's gearresteerd en weer teruggebracht. Sindsdien is ze niet in het openbaar gezien. Mogelijk tot aan deze week dus, als de opgedoken foto's authentiek blijken en recent genomen zijn.

STER reclame