Onderzoek bij de woning van de politieman
NOS Nieuws

Massagraf ontdekt in El Salvador, oud-politieagent verdacht

In El Salvador is bij een huis van een voormalige politieofficier een massagraf gevonden waarin mogelijk veertig lichamen lagen, vooral van vrouwen. 24 lichamen zijn inmiddels geborgen.

In verband met de zaak zijn tien mensen aangehouden, onder wie de voormalige politieman, de 51-jarige Hugo Osorio Chávez. Hij werd vorige maand opgepakt op verdenking van moord op een 57-jarige vrouw en haar 26-jarige dochter. Hij heeft die moorden bekend.

Nadat hij was aangehouden, deed de politie onderzoek bij zijn huis in de plaats Chalchuapa. De politie denkt nog een maand nodig te hebben om alle lichamen boven de grond te krijgen.

Politie zoekt in huis naar slachtoffers seriemoordenaar

Sommige lichamen lagen zo diep dat de autoriteiten denken dat Chávez niet alleen gehandeld kan hebben. De politie vermoedt dat hij lid was van een bende die vrouwen misbruikte en vermoorde.

Dna-onderzoek moet uitwijzen wie het zijn. Bij het huis hebben zich familieleden van vermisten verzameld. "Ze hopen dat ze hun naaste herkennen", zei een van hen tegen persbureau Reuters. Ze had een foto bij zich van haar zoon, die in 2015 verdween.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl