Pro Shots
NOS Schaatsen

Kramer wordt na Peking 2022 beleidsbepaler schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma

Het heeft er alle schijn van dat Sven Kramer volgend jaar februari na de Winterspelen in Peking dan echt een punt achter zijn schaatsloopbaan gaat zetten.

De viervoudig olympisch kampioen en dertigvoudig wereldkampioen treedt in die periode toe tot de directie van Team Oranje, de organisatie waaronder de wielerploeg en de schaatsploeg van Jumbo-Visma vallen.

"Ik ga er nog niet te veel over zeggen. De komende tijd zal de verdere invulling nog doorgesproken moeten worden", zegt de 35-jarige Kramer in een interview met Bicycling.

Managen onder de knie krijgen

Het is de bedoeling dat Kramer samen met Merijn Zeeman, Richard Plugge en Jac Orie het beleid gaat bepalen van zowel de wieler- als de schaatsploeg.

"Ik weet waar ik voor sta. Dat is dat de sportieve zaken voor honderd procent geregeld moeten zijn als je wil presteren. En ik wil het managen onder de knie krijgen. Ik denk dat ik in het directieteam van toegevoegde waarde kan zijn", aldus de Fries.

In 2018 kwam een directiefunctie van Sven Kramer al ter sprake.

Kramer toekomstig directeur? 'Zou kunnen...'

Kramer benadrukt dat de actieve sporter in hem nog steeds op scherp staat. "Eerst volgend jaar nog knallen in Peking. Daarna is er een groot afscheid in het Olympisch Stadion en dan begint mijn toekomst."

In zijn loopbaan won Kramer vier gouden olympische medailles. Drie op de 5.000 meter en een op de ploegenachtervolging. Op de 10.000 meter stond hij nooit op de hoogste trede.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl