ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4613 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 747 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 4765 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 28 procent vergeleken met een week eerder.

NOS

Naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid zijn inmiddels 7,6 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting fors af. Er liggen nu 2002 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2149), van wie 637 op de IC (gisteren: 646). Het gaat volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding om de grootste afname van ziekenhuispatiënten sinds 1 januari.

NOS

Bij het RIVM werden 15 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 17. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 13 doden per dag, tegen 22 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen voor ouderen recentelijk coronagevallen waren. Er zijn nu 137 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 149.

NOS

STER reclame