NOS Nieuws

Artiest Demi Lovato: ik ben non-binair

De Amerikaanse film- en popster Demi Lovato is non-binair, iemand die zich man noch vrouw voelt. Dat laat de artiest weten in een video op sociale media. "Ik kan jullie met trots meedelen dat ik me identificeer als non-binair en dat ik mijn voornaamwoorden verander in they en them."

Lovato (28) voegt eraan toe dat de beslissing is genomen na veel zelfreflectie. "Ik doe dit voor degenen die hun geliefden niet kunnen vertellen wie ze werkelijk zijn. Blijf alsjeblieft dicht bij jezelf en weet dat ik veel liefde jouw kant op stuur."

In 2017 zei Lovato al zichzelf niet te willen labelen op basis van seksuele identiteit, omdat dat irrelevant zou zijn. Eerder dit jaar identificeerde de popster zichzelf in een podcast als panseksueel, iemand die zich aangetrokken voelt tot alle genders.

Lovato werd groot als kindster bij Disney en groeide uit tot een idool van voornamelijk tieners, met alleen al op Instagram 104 miljoen volgers. De popster had in Nederland solo bescheiden hits, maar had meer succes in samenwerking met andere artiesten, onder wie Luis Fonsi, Clean Bandit en Sam Smith, die in 2019 ook naar buiten trad als non-binair persoon.

Vorig jaar maakten we dit portret van Nanoah, non-binair en panseksueel, die vindt dat er in Nederland nog veel te winnen is:

Nanoah op Coming Out Dag: 'Ik ben mezelf, mens, en daar ben ik enorm blij mee'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl