Lando Norris Pro Shots

Formule 1-coureur Lando Norris rijdt ook de komende jaren in dienst van McLaren. De 21-jarige Brit heeft zijn aflopende contract met de renstal voor meerdere seizoenen verlengd.

Die contractverlening volgt na een sterke start van het seizoen. Norris, die in 2019 in de Formule 1 debuteerde bij McLaren, behaalde onlangs op Imola de tweede podiumplaats uit zijn carrière. Bovendien staat hij vierde in de stand om het wereldkampioenschap.

Races winnen en kampioen worden

Maar de ambitieuze coureur wil meer dan dat. Races winnen en wereldkampioen worden, daar is het hem om te doen. En hij denkt dat de komende jaren voor elkaar te kunnen krijgen in een McLaren.

"In de voorbije drie jaar heeft het team mij laten zien dat ze een auto kunnen maken waarmee dat allemaal mogelijk is. We gaan door waar we mee begonnen zijn!"

Ook teambaas Andreas Seidl spreekt over grote plannen voor het team dat na de laatste wereldtitel in 2008 (met Lewis Hamilton) ver weg was gezakt in de hiërarchie. "Norris is een belangrijk onderdeel van ons herstelplan."

"Wij hebben net als hij grote ambities voor de toekomst. Met Norris en Daniel Ricciardo, die ook voor meerdere jaren vastligt, hebben we een zeer getalenteerde en spannende line-up."

STER reclame