Roger Federer in Geneve AFP

Roger Federer heeft na twee jaar zijn rentree gemaakt op het gravel. Bijna twee jaar geleden, op 7 juni 2019, verloor hij in de halve finales van Roland Garros tegen de latere winnaar Rafael Nadal.

Federer slaagde er dinsdag bij zijn rentree op gravel niet in om te winnen. De 39-jarige Zwitser moest in de tweede ronde van het toernooi van Genève zijn meerdere erkennen in de 35-jarige Spanjaard Pablo Andujar. Het werd, in een partij die bijna twee uur duurde, 6-4, 4-6 en 6-4.

Laatste servicegame

Federer plaatste in de derde en beslissende set tegen Andujar een vroege break en liep uit naar een voorsprong van 3-1. Andujar sloeg echter terug en kwam bij 4-4 weer op gelijke hoogte. De Spanjaard brak Federer in zijn laatste servicegame nog eens.

"Ik ken mijn beperkingen op dit moment", aldus Federer. "Mensen verwachten veel van mij en ik heb hoge verwachtingen van mezelf. Dus als ik van de baan loop en het gevoel heb dat ik zoveel beter had kunnen spelen, voelt dat vreemd en teleurstellend. Dit is het proces dat ik moet doorlopen. Ik kan mezelf niet te hard aanpakken. Ik moet terug naar de tekentafel en met mijn begeleidingsteam praten en vragen wat het plan is voor de komende tien dagen. Wat hebben ze vanaf de zijkant gezien dat ik misschien niet heb gezien en gevoeld? Die gesprekken zullen we veel voeren."

Geen kans

Roland Garros begint op 30 mei. Iedereen die serieus denkt dat Federer daar mee gaat spelen om de titel, heeft het echt mis, zei de tennisser zelf. "Echt, het seizoen begint voor mij op gras", aldus de Zwitser.

STER reclame