ANP
NOS SportAangepast

Net als Bertens kwakkelen ook Rus en Griekspoor richting Roland Garros

Arantxa Rus heeft zich teruggetrokken van het WTA-toernooi in het Italiaanse Parma. De 30-jarige tennisster kampt met een beenblessure, meldt de organisatie van het toernooi.

Op 30 mei begint Roland Garros, waar Rus als nummer 85 van de wereld rechtstreeks is toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Rus, die zondag in de eindstrijd van het ITF-toernooi in het Spaanse La Bisbal d'Emporda nipt verloor van de Russin Irina Chromatsjeva, wil geen risico nemen met het oog op het grandslamtoernooi in Parijs. Ze staat nog wel op de deelnemerslijst van het WTA-toernooi in Straatsburg volgende week.

Ook Bertens en Griekspoor kwakkelen

Kiki Bertens, de andere Nederlandse die op basis van haar ranking aanspraak maakt op een plek in het hoofdschema van Roland Garros, kampt ook al met blessureleed. Bertens heeft nog steeds last van een slepende achillespeesblessure en trok zich om die reden al terug van toernooien in Rome en Belgrado.

Voor Tallon Griekspoor is het nog even afwachten of hij in actie kan komen in Parijs. De hoogstgeplaatste Nederlandse man (ATP-131) heeft vrijdag bij een val een diepe vleeswond in zijn hand opgelopen.

De 24-jarige Haarlemmer is zaterdag geopereerd en hoopt woensdag weer te kunnen trainen. "Dan ga ik weer de baan op, zonder backhand", laat hij weten. "Hopelijk dat de hechtingen snel hun werk doen en ik tegen het weekend weer backhands kan slaan en kan spelen in Parijs."

Griekspoor moet zich samen met de overige Nederlanders zien te plaatsen via het kwalificatietoernooi, dat maandag van start gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl