Arnaut Danjuma Groeneveld viert zijn doelpunt voor Bournemouth Pro Shots

Dankzij een doelpunt van Nederlander Arnaut Danjuma Groeneveld, is Bournemouth een stap dichter bij promotie naar de Premier League gekomen. In het eigen Vitality Stadium was de club maandagavond met 1-0 te sterk voor Brentford.

De 24-jarige Danjuma, dit seizoen met vijftien doelpunten al clubtopscorer van Bournemouth, maakte het enige doelpunt in de eerste halve finale van de play-offs waarin wordt gestreden om een ticket voor de hoogste Engelse competitie. De oud-speler van onder meer NEC en Jong PSV knalde in de 55ste minuut raak.

In de slotfase scoorde Danjuma bijna nog een keer, maar de aanvaller zag zijn vrije trap schitterend uit de kruising worden gehaald door Brentford-doelman David Raya.

De return is zaterdag om 13.30 uur bij Brentford. De winnaar van het tweeluik neemt het op tegen de winnaar van Barnsley-Swansea City voor één plek in de Premier League.

Staat veel op het spel

Danjuma merkte daags voor de play-offwedstrijden al dat er veel op het spel staat. "Al weken van tevoren zeggen mensen: de play-offs, daar draait het om. Voor veel supporters in Engeland is voetbal een religie, dus het leeft enorm."

Danjuma met Bournemouth in play-offs: 'Iedereen heeft het er al weken over'

"Ik denk dat we een goede kans hebben om het te halen", bleek Danjuma vol vertrouwen.

"Norwich City en Watford, de andere twee clubs die afgelopen seizoen zijn gedegradeerd naar het Championship, zijn ook meteen alweer gepromoveerd naar de Premier League. Het zou mooi zijn als wij ze achterna kunnen gaan."

STER reclame