Teststraat in Bovenkarspel
NOS NieuwsAangepast

2904 nieuwe besmettingen, maar cijfers niet compleet door storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2904 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er veel minder dan afgelopen dagen, maar het RIVM waarschuwt dat het aantal lager is doordat er ICT-problemen zijn. Dit wordt de komende dagen in de cijfers gecorrigeerd, die daardoor hoger zullen uitvallen.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: afgelopen week werden gemiddeld 5047 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 28 procent vergeleken met vorige week. Ook dit cijfer is licht vertekend door de storing, maar de trend is duidelijk naar beneden gericht.

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht toe. Er liggen nu 2183 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2152), van wie 681 op de IC (gisteren: 686), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 7 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 13. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 17 doden per dag, tegen 22 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

De daling van het aantal besmette verpleeghuizen is min of meer tot stilstand gekomen. Er zijn nu 150 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 148. Toch overlijdt in de verpleeghuizen vrijwel niemand meer aan corona: de afgelopen week ging het om twee personen.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 7,4 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Volgens het corona-dashboard krijgen nu per minuut gemiddeld186 mensen een prik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl