SPS Media
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Plofkraak veroorzaakt grote schade aan monumentaal station Apeldoorn

Een plofkraak heeft vannacht een ravage veroorzaakt bij het station van Apeldoorn. Er zit een groot gat in het monumentale stationsgebouw en brokstukken liggen verspreid over zo'n 100 meter.

De plofkraak was rond 03.00 uur. Omwonenden hoorden twee knallen binnen een kort tijdsbestek. De drie daders zouden na de kraak zijn gevlucht op een scooter.

"Ik woon hiernaast. We schrokken ons helemaal de pleuris", zegt een buurtbewoner tegen Omroep Gelderland. "Ik dacht eerst dat er een container voor ons huis was weggeknald. We lagen te trillen in bed."

Bekijk beelden van de ravage in deze video:

Plofkraak beschadigt stationsgebouw Apeldoorn

Na de klap kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse vanwege mogelijk explosiegevaar. Inmiddels doen de recherche en de forensische opsporing onderzoek bij het station.

De schade aan het monumentale pand is groot. Een deel van het stationsgebouw staat op instorten. Er is daarom vanochtend meteen begonnen met sloop- en herstelwerkzaamheden. Ook enkele informatieborden zijn flink beschadigd.

Het is niet bekend of de daders iets hebben buitgemaakt. De politie is nog op zoek naar hen. Bij de zoektocht is vannacht onder meer een politiehelikopter ingezet.

Advertentie via Ster.nl