Gedegradeerd ADO geeft voorsprong bij Twente weg en blijft laatste

Bekijk de samenvatting van FC Twente - ADO Den Haag

Het gedegradeerde ADO Den Haag had op de laatste speeldag van de eredivisie de laatste plaats nog kunnen verlaten, maar door een 3-2 nederlaag bij FC Twente eindigt de club het seizoen als hekkensluiter. De ploeg van coach Ruud Brood gaf in Enschede een 2-0 voorsprong weg.

Bij ADO was John Goossens in de eerste helft de grote man. De middenvelder draaide na een half uur prachtig in één keer een corner binnen en maakte met een knal van zo'n 25 meter ook de 2-0, al zag Joël Drommel, die Twente deze zomer verruilt voor PSV, er bij die goal niet goed uit.

Luciano Narsingh benut de strafschop
    Joël Drommel
    Vreugde bij de spelers van ADO Den Haag
    Ramiz Zerrouki (l) feliciteert doelpuntenmaker Luciano Narsingh (r)
    Marko Vejinovic en Michiel Kramer staan na de 3-2 klaar voor de aftrap

FC Twente repareerde nog voor rust de schade via een intikker van de 19-jarige Daan Rots, zijn eerste goal in de eredivisie, en een penalty van Luciano Narsingh. Na rust waren de kansen voor Twente en in de slotfase schoot Dario Dumic raak na goed voorbereidend werk van Queensy Menig.

Met een punt had ADO de laatste plaats aan VVV-Venlo gelaten, maar door de nederlaag gaan de Hagenaars als nummer 18 van de eredivisie naar de eerste divisie. Twente boekte zijn eerste overwinning in twaalf duels.