NOS Voetbal

PSV stelt tweede plek definitief veilig, thuisvoordeel Utrecht in play-offs

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - PSV

FC Utrecht en PSV hebben in een leuke wedstrijd het seizoen afgesloten met een gelijkspel. In Stadion Galgenwaard bleef het bij 1-1, waar beide ploegen voldoende kansen hadden vaker te scoren.

Voor PSV was het tijdens de laatste speelronde een formaliteit om AZ voor te blijven als nummer twee van de eredivisie, voor FC Utrecht waren de belangen groter. De Domstedelingen moesten zesde blijven om thuis te mogen spelen in de eerste ronde van de play-offs.

FC Utrecht kreeg in de eerste helft de betere kansen, vooral Gyrano Kerk kreeg genoeg mogelijkheden zich te onderscheiden. De thuisclub kwam ook aan de leiding, toen Sander van de Streek een vrije trap van Simon Gustafson bij de tweede paal hard binnenkopte.

Eran Zahavi had de grootste kans voor de Eindhovenaren de nek om gewrongen, na knap voorbereidend werk van Cody Gakpo. Ook al mocht de redding van Eric Oelschlägel er ook zijn.

Eerste goal transfervrije Van Ginkel in drie jaar

De Eindhovenaren kwamen na rust een stuk beter voor de dag, met al snel een treffer van gelegenheidsaanvoerder Marco van Ginkel. Vanaf de tribune zag Denzel Dumfries de middenvelder zijn eerste goal maken in ruim drie jaar, op aangeven van Mario Götze.

Na vier huurperiodes behoort een definitief verblijf van Van Ginkel bij PSV tot de mogelijkheden. Hij verklaarde na afloop dat hij sinds zaterdag officieel transfervrij. "Ik heb niks gehoord van Chelsea, gisteren was de deadline", zei de middenvelder over zijn aflopende verbintenis in Londen. "Bij PSV heb ik het altijd naar mijn zin gehad. Het zou kunnen."

Kijk hieronder naar de reacties van Marco van Ginkel en PSV-trainer Roger Schmidt.

FC Utrecht begint woensdag aan de play-offs tegen FC Groningen. Het heeft daarbij thuisvoordeel, omdat het de noorderlingen op de ranglijst voorblijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl