NOS Voetbal

AZ sluit seizoen waardig af tegen Heracles met zevende thuiszege op rij

Bekijk de samenvatting van AZ - Heracles Almelo

AZ heeft met zijn zevende thuiszege op rij het seizoen waardig afgesloten. De nummer drie van de eredivisie was veel te sterk voor Heracles Almelo (5-0), dat niet uitstraalde voor zijn laatste kans op Europees voetbal te vechten.

Heracles had nog via de achtste plek deel kunnen nemen aan de play-offs, maar dat ticket is nu aan Sparta Rotterdam vergeven.

De Alkmaarders hadden al voor rust afstand kunnen nemen, maar het bleef bij een intikker van Myron Boadu. De spits evenaarde zijn totaal van vorig seizoen (veertien goals) door op de goede plek te staan nadat Calvin Stengs in eerste instantie op keeper Janis Blaswich was gestuit.

Blaswich hield Boadu op slag van rust met een knappe redding van een tweede goal. Ook had Heracles geluk toen de VAR het voordeel van de twijfel gaf bij een overtreding op Fredrik Midtsjø en de bal toch niet op de stip ging.

Overstapje

Na rust had AZ niet veel tijd nodig om alsnog het verschil te maken. Jesper Karlsson prikte de 2-0 binnen na een een-tweetje met Owen Wijndal en ramde er nog eentje binnen na een overstapje van Boadu.

Vervolgens was het de beurt aan Boadu met een fraai stiftje, nadat hij de bal met wat geluk mee had gekregen. Zo eindigt de spits als gedeeld clubtopscorer, want ook Teun Koopmeiners maakte er vijftien dit seizoen. Wijndal miste nog een penalty, maar frommelde in de rebound alsnog de eindstand op het bord.

Voor AZ breken nu belangrijke weken aan, want de vraag is of smaakmakers als Koopmeiners en Wijndal ook volgend seizoen nog in Alkmaar te bewonderen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl