De acteurs met hun Emmy voor Outstanding Comedy in 2002
NOS Nieuws

Reünie-show van sitcom Friends opgenomen en op 27 mei te zien

De langverwachte reünie-show van de sitcom Friends is opgenomen en de acteurs die het zestal vrienden spelen, zijn op 27 mei te zien bij HBO Max. De streamingdienst zegt dat er voor de aflevering geen script is gebruikt en dat die is opgenomen in een studio in Burbank, bij Hollywood.

In de jaren 90 en begin jaren 00 was Friends een razend populaire serie. In februari 2020 werd al aangekondigd dat er een reünie zou komen, maar door de coronapandemie is het filmen een jaar uitgesteld.

Afleveringen begonnen altijd met 'The one where' of 'The one with'. In de trailer van de reünieversie staat 'The one where they get back together':

Naast acteurs Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler), David Schwimmer (Ross) en Lisa Kudrow (Phoebe) worden ook andere beroemdheden in de reünie-aflevering verwacht. Zo verschijnen onder meer Lady Gaga, Justin Bieber, Malala Yousafzai en David Beckham, meldt de streamingdienst.

236 afleveringen

De eerste aflevering van Friends werd op 22 september 1994 uitgezonden. De serie stopte na tien seizoenen en 236 afleveringen. Ook na het einde bleef de show nog populair. Die werd in veel landen (vaker) herhaald en fans vroegen herhaaldelijk om een terugkeer met nieuwe afleveringen.

De acteurs zeiden lange tijd dat ze daar geen behoefte aan hadden. Vorig jaar was het toch zover, maar vervolgens gooide de coronapandemie roet in het eten.

Friends sleepte veel prijzen in de wacht. De serie werd onder andere 62 keer genomineerd voor een Emmy Award, de Amerikaanse prestigieuze prijs voor televisieproducties, en won 'm zes keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl