Zuiverloon: 'Het is klote, teleurstellend, droevig. Alles eigenlijk'

"Het is klote, teleurstellend, droevig. Alles eigenlijk." In enkele woorden omschrijft Gianni Zuiverloon het gevoel en de sfeer in de kleedkamer bij ADO Den Haag. De ploeg degradeert na dertien seizoenen uit de eredivisie, na een 4-1 thuisnederlaag tegen Willem II.

"Het is verschrikkelijk voor de club, de fans, de mensen die hier werken... Het heeft overal effect op, denk ik", vervolgt Zuiverloon, die zich daar verantwoordelijk voor zegt te voelen. "Wij staan op het veld en moeten het doen."

Zijn trainer Ruud Brood zegt er zwaar doorheen te zitten. "Dan moet je je eigen emoties in toom houden", vertelt de trainer, die eind 2020 werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Aleksandar Rankovic. "Je ziet spelers, stafleden... Het doek is definitief gevallen. De klap komt hard binnen."

ADO-trainer Brood zit er zwaar doorheen: 'Emoties in toom houden'

Tegen Willem II, voor vandaag een van de concurrenten in de degradatiestrijd, zat weinig mee voor ADO. Een cruciaal moment was de 2-0, waarbij de ADO-verdedigers vanwege het vlagsignaal van de grensrechter stopten met lopen en Willem II-spits Vangelis Pavlidis vogelvrij binnenliep.

Zuiverloon: "We hoorden een geluidje en dachten dat het een fluitsignaal was. De grensrechter stond met zijn vlag omhoog. Volgens mij wordt er normaal gesproken geen vlag omhoog gedaan. Dat was voor ons heel verwarrend. De spits van Willem II zei: 'Jullie worden benadeeld.'"

Ik kan me niet voorstellen hoe zwaar dit is voor de achterban.

Abdenasser El Khayati

Vervolgens kreeg ADO een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar Abdenasser El Khayati miste een strafschop. "Ik besef het nog niet helemaal", vertelt de teleurgestelde middenvelder, die in de winterstop terugkeerde bij ADO. "Het is de eerste degradatie in m'n carrière, het is mijn club. Ik moet dit nog verwerken."

"Je was dood en begraven, tien dagen geleden. Dan pak je zes punten en ben je weer helemaal terug. Als je dan twee keer wint, speel je jezelf misschien wel veilig. Dat maakt het extra zuur", vervolgt de middenvelder. "Ik kan me niet voorstellen hoe zwaar dit is voor de achterban, die er zo lang niet bij is geweest en nu ook weer niet."

Zuiverloon: "Al met al een verschrikkelijke dag."

El Khayati: 'Kan me niet voorstellen hoe zwaar dit is voor de achterban'

STER reclame