Slordig Vitesse speelt gelijk bij Fortuna, maar kan toch lachen na gelijkspel Feyenoord

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Vitesse

Vitesse is door het gelijkspel van Feyenoord bij Heracles Almelo (1-1) zeker van de vierde plaats in de eredivisie. De slordig spelende Arnhemmers kwamen bij Fortuna Sittard weliswaar niet verder dan 3-3, maar hadden na afloop dus voldoende reden tot lachen.

Vitesse mag nu uitkomen in de derde voorronde van de Conference League, de nieuwe derde Europese competitie die vanaf komend seizoen het levenslicht ziet.

Fortuna heeft nu nog een kleine kans om de play-offs om Europees voetbal te halen.

Fortuna had in de aantrekkelijke eerste helft het eerste en het laatste woord. Aanvoerder Ben Rienstra opende met de hulp van Riechedly Bazoer al na een minuut de score en Zian Flemming maakte met de hulp van Thomas Bruns vlak voor rust de 2-2.

Sondro Tronstad (kopbal) en Bazoer (mooie aanval) scoorden tussendoor.

Minder vertier na rust

De tweede helft leverde minder vertier op. Fortuna scoorde opnieuw met de hulp van Vitesse (Pasveer tastte mis), maar Loïs Openda kopte in de extra tijd nog raak.