NOS Voetbal

PSV heeft tweede plaats (en Champions League) officieus binnen, emotionele treffer Zahavi

Bekijk de samenvatting van PSV - PEC Zwolle

PSV kan de tweede plaats in de eredivisie zo goed als zeker niet ontgaan. De ploeg van trainer Roger Schmidt boekte donderdagmiddag een simpele thuiszege op PEC Zwolle: 4-2.

Door het gelijkspel van AZ bij FC Groningen (0-0) gaat PSV met drie punten voorsprong op de Alkmaarders de laatste speelronde in. De Eindhovenaren hebben een veel beter doelsaldo dan AZ: +39 om +29.

Emotionele goal Zahavi

Eran Zahavi nam het vierde PSV-doelpunt voor zijn rekening en dat zorgde voor een emotioneel tafereel in Eindhoven, na de veelbesproken overval op zijn woning in Amsterdam van afgelopen zondag.

De tweede plaats in de eredivisie geeft komend seizoen recht op de tweede voorronde van de Champions League.

PSV had de buit al snel binnen. De 1-0 kwam door een kolderiek eigen doelpunt van Xavier Mous tot stand. De PEC-keeper taxeerde een terugspeelbal van Yuta Nakayama volledig verkeerd en liet de bal over zijn voet in het doel rollen.

De 2-0 en de 3-0 waren van Donyell Malen (zijn negentiende eredivisiegoal) en Yorbe Vertessen, die in de beginfase al enorme kansen hadden laten liggen.

PSV laat touwtjes vieren

Na 4-0 van Zahavi nam PSV gas terug en voerde Schmidt een aantal wissels door. Immanuel Pheria tekende na een mislukte terugspeelbal van Marco van Ginkel nog voor 1-4 en het werd ook nog 2-4 via de net ingevallen Samir Lagsir (fraaie volley).

"We hebben vandaag een grote stap gezet", hield PSV-trainer Roger Schmidt een slag om de arm wat betreft de officieuze kwalificatie voor de voorronde Champions League. "Bij een goed resultaat op zondag kan ik pas opgelucht zijn."

Ok, we zijn geen kampioen geworden, maar ik denk dat we desondanks met een tweede plaats tevreden mogen zijn.

Roger Schmidt

Schmidt stond wel al voorzichtig stil bij het eredivisieseizoen, dat komende zondag de laatste speelronde beleeft. "Ajax is de verdiende kampioen. Ze speelden heel solide en op een hoog niveau en waren ook efficiënt", zei de Duitser.

"Ajax heeft zich nu drie jaar met deze coach kunnen ontwikkelen, wij zijn de vorige zomer aan iets nieuws begonnen", aldus Schmidt. "Ok, we zijn geen kampioen geworden, maar ik denk dat we desondanks met een tweede plaats tevreden mogen zijn."

Bekijk hieronder de reacties van Roger Schmidt, Eran Zahavi en Donyell Malen en na PSV-PEC Zwolle:

Schmidt kan leven met tweede plaats: 'Afgelopen zomer met deze selectie begonnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl