1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbalโ€ข

Vreugde en dankbaarheid bij Go Ahead: 'Petje af voor Helmond Sport'

Go Ahead-doelman Gorter is beetje schor na promotie: 'Stiekem geloof gehad'

Na de bloedstollende ontknoping van de eerste divisie op vrijdag bevond Go Ahead Eagles zich opeens voor de eerste keer dit seizoen op de tweede plaats. De club uit Deventer keert daarmee voor het eerst sinds 2017 terug in de eredivisie. Dat werd logischerwijs groots gevierd in Deventer.

"We waren ver weg, maar stiekem heb ik in mijn stoutste dromen wel geloof gehad", zegt de 20-jarige doelman Jay Gorter met schorre stem.

Gorter hield tegen Excelsior (0-1) voor de 25ste keer de nul dit seizoen. Een record. Hij verbrak het stokoude record van Tonny van Leeuwen, de legendarische keeper van GVAV, die 23 clean-sheets had in het seizoen 1970/1971.

"We hebben een goede verdediging en ik durf na dit seizoen ook wel te zeggen dat er een goede keeper op doel staat", zegt Gorter.

Pro Shots
Bas Kuipers (l) en Jay Gorter (r)

Go Ahead Eagles dankte de promotie aan het puntenverlies van concurrent De Graafschap tegen Helmond Sport (0-0). "Petje af voor Helmond Sport", zegt coach Kees van Wonderen. "Ze hebben met hand en tand verdedigd, zoals Excelsior ook bij ons heeft gedaan. Zo hoort het ook, alleen maar diep respect."

"Ik leef ook wel mee met De Graafschap", aldus Van Wonderen. De Doetinchemmers liepen na drie maanden op de tweede plaats achter kampioen Cambuur directe promotie mis.

Van Wonderen na promotie met Eagles: 'Leef mee met De Graafschap'

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl