Veel rook bij de brand in een papieropslag Camjomedia

In een papieropslag op de vuilstort in Leeuwarden heeft een zeer grote brand gewoed. Omdat er veel rook vrijkwam, werd er een NL-Alert verstuurd.

De brand brak gisteravond laat uit en was rond 06.00 uur vanochtend onder controle. De brandweer gaf toen het sein 'brand meester', meldt Omrop Fryslân. Ook het NL-Alert is niet meer van van kracht. Wel zal het nablussen nog "geruime tijd" duren, zegt de brandweer.

De brandweer rukte met veel eenheden uit en zette onder meer twee hoogwerkers in om het vuur te bestrijden. Even na middernacht werd een kraan ingezet om een deel van de loods open te halen en zo beter bij de vuurhaard te kunnen komen. In het pand stond volgens de brandweer een grote hoeveelheid papier in brand.

Inwoners die last hadden van de rook werden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Ook kregen mensen in een deel van Leeuwarden het advies om binnen te blijven. De brandweer deed metingen in de omgeving. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

STER reclame