kinderdagverblijf
NOS Nieuws

Ouders krijgen eigen bijdrage kinderopvang eind mei vergoed

Meer dan een half miljoen ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen en zelf de kinderopvang hebben doorbetaald tijdens de lockdown, krijgen eind deze maand een tegemoetkoming in de eigen bijdrage. Minister Koolmees meldt dat het kabinet hier 275 miljoen euro voor uittrekt.

Vanwege de coronacrisis ging de dagopvang voor de meeste kinderen dicht van 16 december tot en met 7 februari en de buitenschoolse opvang van 16 december tot en met 18 april.

Ouders hoeven niet zelf aanvraag te doen

Om te voorkomen dat opvangorganisaties in geldproblemen zouden komen, werd ouders gevraagd tijdens de lockdown de eigen bijdrage toch te blijven betalen. Net als in een eerdere sluitingsperiode hoeven de ouders niet zelf een aanvraag te doen voor de tegemoetkoming. Ze krijgen automatisch een "benadering van de betaalde eigen bijdrage" op hun rekening gestort. De Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst voeren de regeling uit.

De relatief kleine groep ouders die de kinderopvang helemaal zelf betaalt en dus geen toeslag krijgt, kan vanwege de sluiting ook een vergoeding krijgen, maar moet die zelf aanvragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl