Jessica Blaszka tijdens de EK van vorige maand
NOS Sport

Blaszka zet punt achter worstelloopbaan na missen Spelen in Tokio

Jessica Blaszka heeft, drie dagen nadat ze er niet in was geslaagd een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te veroveren, een punt achter haar worstelcarrière gezet.

De 28-jarige Limburgse streed vorig week bij het olympisch kwalificatietoernooi in Sofia voor haar laatste kans op een startbewijs, maar ging in de klasse tot 53 kilogram al in haar eerste partij onderuit.

In 2016 was Blaszka in Rio de Janeiro de eerste Nederlandse worstelaarster op die meedeed aan de Spelen. In Brazilië strandde ze in de eerste ronde.

Cyste

Blaszka won brons bij de WK van 2015 en de EK van 2019 en zilver bij de EK van 2020. Na haar zilveren EK-medaille van februari vorig jaar gebruikte ze de coronaperiode om zich twee keer te laten opereren aan haar scheenbeen, waar een cyste voor ongemak zorgde.

In maart van dit jaar keerde ze terug op de worstelmat. Toen verspeelde ze bij het OKT in Boedapest haar eerste kans op een olympisch ticket door in de kwartfinales te verliezen van de Russische Stalvira Orsjoesj. Tijdens de EK van vorige maand in Warschau werd ze in de halve finales uitgeschakeld, waarna ze ook de partij om het brons verloor.

Afgelopen vrijdag kreeg Blaszka nog een kans op een ticket naar de Spelen bij bij het olympisch kwalificatietoernooi in Sofia. In de eerste ronde verloor ze echter direct.

Bekijk hieronder de olympische dag van Blaszka in 2016 in Rio.

2016: de teleurstellende olympische worsteldag van Blaszka in Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl