SPS Media
NOS NieuwsAangepast

Meer dan 400 bewoners Lelystad geëvacueerd om verdachte geur uit riool

In Lelystad zijn zestien straten ontruimd omdat er een verdachte geur uit het riool komt. Volgens de gemeente gaat het om 400 tot 500 bewoners. Ook is de hele woonwijk Punter afgesloten.

Gisteravond was niet duidelijk waar de geur vandaan kwam. Rond 03.00 uur meldde de gemeente dat uit onderzoek van het RIVM blijkt dat in het riool een benzine-achtige stof zit. De brandweer gaat het riool leegpompen en doorspoelen.

Volgens de gemeente werden de woningen uit voorzorg ontruimd, omdat de geur mogelijk werd veroorzaakt door een brandbare stof. Het is niet duidelijk wanneer de ontruimde woningen weer worden vrijgegeven. De hulpdiensten hebben vanwege de situatie meerdere NL-Alerts verstuurd.

De gemeente vroeg bewoners van de ontruimde straten om naar vrienden of familie te gaan. Voor de ongeveer 25 mensen die zelf geen slaapplek konden vinden, werd een hotelkamer geregeld.

De brandweer heeft een deel van de wijk afgezet en doet onderzoek:

Huizen ontruimd vanwege vreemde lucht in Lelystad

Geëvacueerde bewoners zeggen tegen Omroep Flevoland dat ze zijn geschrokken. "Er stonden politiemensen voor de deur. We moesten huisdieren meenemen en alles afsluiten en meteen vertrekken. Het is je huis. Je wilt niet je veilige haven verlaten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl